banner

Bouwkundig advies

Heeft u professioneel bouwkundig advies nodig? Dan bent u bij Schippers Bouwconsult aan het juiste adres. Doordat wij, als bouwkundig adviseur, u van deskundig advies kunnen voorzien, is de kans op een miskoop bijvoorbeeld kleiner. Wij kunnen voor u controleren wat de bouwkundige staat van een woning is. Bovendien kunnen we voor u nagaan hoeveel onderhoud een bouwwerk ongeveer nodig zal hebben. Als u een pand koopt, krijgt u vaak niet alles te zien. Een huis kan er zowel van binnen als van buiten prachtig uitzien, maar desondanks in een slechte bouwkundige staat verkeren. Schakelt u een bouwkundig adviesbureau in, dan weet u precies wat u kunt verwachten.

Bij Schippers Bouwconsult werken we overigens niet alleen voor mensen die van plan zijn om een woning te kopen. Zo kunnen we daarnaast bijvoorbeeld ook voor een V.V.E (vereniging van eigenaren) nagaan wat voor onderhoud een gebouw nodig heeft. Ook kunnen we u van dienst zijn als u eigenaar bent van een woning en deze bijvoorbeeld wilt verkopen. In dat geval kunnen we de woning bijvoorbeeld taxeren.

  • Volledig onafhankelijk
  • NHG geschikt
  • Rapport 5 werkdagen na dag inspectie
  • Kostenramingen herstel direct en op termijn
  • Hersteladviezen duidelijk en in begrijpelijke taal

Wat is bouwkundig advies?

Bouwkundig advies is advies over de technische staat van een woning. De bouwkundige keuring wordt altijd uitgevoerd door een specialist met veel ervaring in bouwkunde. Wanneer u een woning bezichtigt, is het moeilijk om te bepalen of er iets mis is en om in te schatten wat u aan onderhoud kwijt zal zijn. Een bouwkundig adviseur is hier echter in gespecialiseerd. Bij Schippers Bouwconsult zullen we het gebouw goed controleren op eventuele gebreken. Zo neemt u niet langer een gok, maar heeft u een goed beeld van wat u kunt verwachten.

Behalve dat het prettig is om duidelijkheid te hebben over de bouwkundige staat van uw woning, zijn er ook hypotheekverstrekkers die een bouwtechnisch keuringsrapport eisen.

Kruipruimte Inspectie

Wat kost bouwkundig advies?

Bij Schippers Bouwconsult gaan we zeer flexibel te werk. Zo kunnen we een uitgebreid bouwkundig onderzoek voor u doen, maar kunt u ons ook inschakelen voor een simpele bouwkundige keuring. Wat de exacte kosten zijn, is dus afhankelijk van waar u ons voor inhuurt. Een bouwkundige keuring is al mogelijk vanaf € 295, maar we hebben ook meer uitgebreide pakketten. Neem daarom goed te tijd om deze pakketten te vergelijken. Als u een bouwkundig adviseur wilt inschakelen, kunt u  altijd met ons contact opnemen. Aan de hand van uw wensen kunnen we een prijsberekening voor u maken.

De kosten van bouwkundig advies zijn zeker de moeite waard. Als u geen bouwkundige keuring laat uitvoeren en er gebreken blijken te zijn, kunnen de kosten nog veel hoger oplopen.

De taxatie van een woning

Behalve dat we u kunnen vertellen over de bouwtechnische staat van een woning, kunnen we de woning ook voor u taxeren. Door de waarde van de woning te laten bepalen door een expert, voorkomt u dat u teveel betaalt. Ook als u uw eigen woning wilt verkopen, kunt u de woning eerst door ons laten taxeren. Op die manier kunt u een realistische verkoopprijs bepalen.

Bouwkundig adviesbureau voor nieuwbouw

Ook als er sprake is van nieuwbouw, kan Schippers Bouwconsult van dienst zijn. Zo kunnen we bijvoorbeeld een keuring doen bij de vooroplevering. Ook behoort een opleveringskeuring tot een van de mogelijkheden. Zo kunt u er zeker van zijn dat de woning in de juiste staat wordt opgeleverd.

Schade aan uw woning?

Ook als u schade heeft aan uw woning, kunt u contact met ons opnemen. In dat geval kunnen wij bepalen hoeveel de schade bedraagt. Doordat wij een professioneel rapport voor u maken, kunt u de schade opgeven met onderbouwing opgeven bij uw verzekeraar. Ook bij bouwschade kunnen onze experts u verder helpen.

Daarnaast kunt u ook voor contra expertise waterschade en contra expertise brandschade bij ons terecht. Is er sprake van onenigheid over de woning? Ook dan kunnen we voor u klaar staan. Wij kunnen vervolgens voor u nagaan wat uw rechten en eventuele plichten zijn.

Neem contact met ons op

Zoals u op deze pagina kunt lezen, is bouwkundig advies vrij breed. Als u advies nodig heeft over de bouwkundige staat van een gebouw, bent u bij ons aan het juiste adres. Heeft u nog vragen over een van onze werkzaamheden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen. Wilt u meer weten over één specifiek onderdeel van ons werk? Dan raden we u aan om de pagina door te nemen die we voor deze dienst hebben aangemaakt.

Lees hier ook meer over onze andere diensten:
– Kruipruimte inspectie
– Bouwtechnische keuring
– Schade expertise
– Huis taxeren of taxatie huis
– Bouwkundige keuring vergelijken

Als u contact met ons opneemt, gaan we graag een vrijblijvend gesprek met u aan. Wij zijn er zeker van dat we u van dienst kunnen zijn met onze bouwkundige expertise.

Waarmee kunnen wij u helpen?