Heeft u plannen om een nieuwe woning in Utrecht en omgeving te kopen? Dan komt u te staan voor de vraag: ‘Bouwkundige keuring in Utrecht: wat is belangrijk?’ Om u hier een concreet beeld van te geven, nemen wij u mee in het gehele proces. Er zijn namelijk verschillende momenten waarop u een bouwkundige keuring kunt laten uitvoeren. Op basis hiervan geven wij een korte uitleg over wat belangrijk is om op te letten. Naast het uitvoeren van een bouwkundige keuring als koper, kan het ook handig zijn voor u als verkoper. Daarom zoomen we ook in op het als verkoper laten uitvoeren van een bouwkundige keuring Utrecht: wat is belangrijk? Hieronder specificeren we de verschillende opties.

Wat is belangrijk tijdens bezichtigingen?

Gaat u binnenkort een woning bezichtigen? Weet u vrijwel zeker dat u een bod wilt gaan uitbrengen? Dan is het verstandig om op voorhand een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Hiermee worden eventuele gebrekkigheden van de woning in kaart gebracht. Maar wat is belangrijk bij een bouwkundige keuring in Utrecht of omgeving laten uitvoeren? Op basis van de keuring kunt u een specifiek bod uit brengen op het huis, dat is afgestemd op resultaten uit de bouwkundige of meeloopkeuring. Het is dus belangrijk om te letten of het bod dat u doet overeenkomt met de werkelijke waarde. In het rapport geven wij alvast de belangrijkste punten zodat u op basis van deze samenvatting kunt onderhandelen. Ga met een zelfverzekerd gevoel de onderhandelingen in door direct een keuring aan te vragen!

Onderhandelingen en bouwkundige keuring Utrecht: wat is belangrijk?

Onderhandelingen en bouwkundige keuring in Utrecht: wat is belangrijk? U kunt ook nadat u een bod heeft uitgebracht een bouwkundige keuring laten uitvoeren. Wij beoordelen alle bouwtechnische en installatietechnische onderdelen. Op basis daarvan stellen wij een uitgebreid rapport op die kan dienen als input voor de onderhandelingen. Een belangrijk punt om op te letten tijdens de onderhandelingen is of er bijvoorbeeld hoge herstelkosten verbonden zitten aan het huis dat u op het oog heeft. Leg hier extra nadruk op door de argumenten uit ons rapport als leidraad te gebruiken. Wilt u advies ontvangen waarop u kunt bouwen? Vraag direct een keuring aan!

Wat is belangrijk voor u als verkoper?

Vraagt u zich als verkoper af: ‘Het uitvoeren van een bouwkundige keuring in Utrecht: wat is belangrijk?’ Als verkoper is het belangrijk dat u eventuele gebreken aan de woning vermeldt aan de verkoper. Dit is namelijk wettelijk verplicht gesteld en zo ontneemt u de twijfels bij eventuele kopers. Met een bouwkundige keuring toont u de staat van de woning aan en wekt u dus vertrouwen. Wij zijn specialist in het uitvoeren van bouwkundige keuringen en voeren het onderzoek onafhankelijk uit. Bovendien ontvangt u al binnen een week het rapport retour! Wilt u een bouwkundige keuring aanvragen? Neem direct contact op met een van onze experts met meer dan 20 jaar ervaring.

Bouwkundige keuring Utrecht: wat is een belangrijk voordeel?

Hierboven hebben we 3 situaties omschreven voor het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring. Op basis hiervan is eigenlijk de hoofdreden te herleiden waarom het handig is om een keuring te laten uitvoeren. Dus een bouwtechnische keuring in Utrecht: wat is een belangrijk voordeel? Door het uitvoeren van een keuring krijgt u een totaalbeeld van de staat van uw woning. Door onze jarenlange ervaring en professionele werkwijze krijgt u een helder rapport met een specificatie van de staat van uw woning. Zo voorkomt u dat u een te hoog bod uitbrengt op een woning en als verkoper wekt u vertrouwen bij eventuele kopers. Wilt u verzekert zijn van kwaliteit, professionaliteit en snelheid? Vraag direct een keuring bij ons aan!

Pakketten met bouwkundige keuringen

Het uitvoeren van een bouwkundige keuringen is dus in veel situaties belangrijk en geeft u inzicht. Om tegemoet te komen aan uw wensen hebben wij verschillende pakketten ontwikkeld. Al onze pakketten zijn geschikt voor de aanvraag van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Wilt u graag een uitgebreide rapportage ontvangen? Kies dan het zilver pakket. Wilt u daarnaast ook hersteladviezen ontvangen? Dan is het goud pakket een geschikte keuze. Al meer dan 800 klanten gingen u voor! Wilt u persoonlijk advies over de vraag: bouwkundige keuring in Utrecht: wat is belangrijk? Neem dan contact op met ons van Schippers Bouwconsult! Wij nemen graag de verschillende mogelijkheden met u door.

Wenst u wél meer inzicht in de “in’s en out’s” van uw (toekomstige) woning, maar heeft u geen rapport nodig? Wij kunnen u ook van dienst zijn met een “meeloopkeuring” waarbij we u tijdens de bezichtiging mee nemen in de bouwkundige staat en de verwachtte (onderhouds- of herstel)kosten.