Een bouwkundige keuring kan in veel gevallen waardevolle informatie opleveren. Maar zo’n bouwkundige keuring: wanneer laat je die uitvoeren? Er zijn verschillende momenten in het koopproces van een woning wanneer het voordelig is om een bouwkundige keuring uit te voeren. Wanneer u op zoek bent naar een woning kunt u tijdens de bezichtigingen al een keuring laten uitvoeren. Een ander moment is tijdens de onderhandelingen of voor het aanvragen van de financiering. Deze drie momenten zijn voor u als koper van een huis relevant. Bent u verkoper? Ook dan kan een bouwkundige keuring van meerwaarde zijn voor u. Hiermee kunt u namelijk profiteren van een versnelde verkoop. Wij kunnen u helpen bij het uitvoeren van deze keuring.

Bouwkundige keuring uitvoeren tijdens bezichtigingen

Heeft u een woning op het oog waar u misschien een bod op wilt gaan uitbrengen? Door een bouwkundige keuring uit te laten voeren weet u precies wat voor eventuele gebreken de woning heeft. Met dit beeld in gedachten kunt u een bod uitbrengen dat in overeenstemming is met de werkelijke waarde van het huis. In het rapport dat wij opstellen geven we een duidelijke en begrijpelijke samenvatting, waar u zich tijdens de onderhandeling op kunt baseren. Gezien de krapte op de huizenmarkt voorzien wij u binnen 5 werkdagen na de keuring van het rapport. Hierdoor gaat u met een verzekerd gevoel de eventuele onderhandelingen in. Vraag gelijk een keuring aan, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op om deze in te plannen!

Meeloopkeuring in plaats van bouwkundige keuring

Heeft u niet zozeer een bouwkundig rapport nodig maar wilt u wel een dergelijke keuring laten uitvoeren? Ook dan kunnen wij u van dienst zijn. Wij kunnen dan een zogeheten meeloopkeuring voor u uitvoeren. Hierbij loopt u tezamen met een van onze ervaren inspecteurs door de woning heen. Tijdens de meeloopkeuring informeert onze deskundige en gekwalificeerde inspecteur u over specifieke aandachtspunten die voor u belangrijk zijn en voorziet hij u van advies. Daarnaast kan hij in het persoonlijke gesprek ingaan op bouwkundige zaken en mogelijke vragen die bij u spelen. Zo krijgt u een goed algemeen beeld van de woning, uw mogelijke (verbouwplannen en de aanverwante kosten en investeringen in relatie tot de huidige staat van de woning. Van een dergelijke meeloopkeuring krijgt u geen rapport, maar het is wel een prettige manier om meer informatie te verkrijgen over de staat van de woning. Onze professionals weten immers precies waar ze op moeten letten, en kunnen punten benoemen waar u zelf nog niet op had gelet.

Tijdens onderhandelingen een keuring uitvoeren

Een andere optie is om een bod te doen op het huis en in de tussentijd door ons een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. De argumenten die wij in het rapport geven, kunt u gebruiken tijdens de onderhandelingen. Hierop kunt u dus terugvallen om zo tot een uiteindelijk bedrag te komen dat meer binnen uw budget ligt. Als er bijvoorbeeld hoge herstelkosten zijn verbonden aan het huis dat u wilt kopen, kunt u hier extra nadruk op leggen tijdens de onderhandelingen. Wij geven advies waar u op kunt bouwen, en waar u tijdens de onderhandelingen veel sterker mee staat. Doordat u met ons rapport ook kunt aantonen wat de gebreken zijn of welke herstelwerkzaamheden uitgevoerd dienen te worden, kunt u het huis waarschijnlijk voor een lagere prijs aankopen.

Keuring uitvoeren tijdens verkrijgen van financiering

Wilt u een bod gaan uitbrengen maar is er nog geen bouwkundige keuring uitgevoerd? Dan is het slim uw bod uit te brengen op basis van een ontbindende voorwaarde. Dit wil zeggen dat u een bod uitbrengt onder voorbehoud dat de herstelkosten niet boven een bepaald bedrag uitkomen na de bouwkundige keuring. Van tevoren is het dus handig om voor uzelf op een rijtje te hebben hoeveel extra kosten u bereid bent te betalen voor uw droomhuis. In sommige gevallen besluiten mensen dat het het waard is, maar het kan ook zijn dat deze kosten zodanig tegenvallen dat u besluit van de koop af te zien. Wilt u meer weten over hoe een bouwkundige keuring in zijn werk gaat? Daar leest u hier meer over.

Als verkoper een bouwkundige keuring uitvoeren

Ook wanneer u verkoper bent van een woning brengt een bouwkundige keuring veel voordelen met zich mee. U kunt hiermee namelijk laten zien wat de staat van de woning is en hierdoor kunt u twijfels bij verkopers wegnemen. Wist u dat u ook wettelijk verplicht bent om eventuele gebreken aan de woning te vermelden aan kopers? Daarvoor kunt u het rapport gebruiken dat u binnen 5 werkdagen na de keuring toegestuurd krijgt. Verder wekt u met een rapport vertrouwen bij de koper omdat wij het onderzoek op geheel onafhankelijke wijze uitvoeren. Wij zijn namelijk dé specialist in bouwkundige keuringen en bouwtechnische keuringen en voeren een specialistisch onderzoek uit, zonder dat wij afhankelijk zijn van de uitkomst ervan.

Wanneer een keuring inplannen?

In principe zijn er vier momenten waarop het voor u handig is om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren. Eigenlijk is er op basis daarvan één hoofdreden te noemen en dat is dat u een goed beeld krijgt van de bouwtechnische staat van de woning. Wij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van dit soort keuringen, en kunnen de staat van uw woning uitstekend beoordelen. Zo komen eventuele gebreken van de woning al snel aan het licht. Op die manier voorkomt u dat u te veel voor een woning betaalt. Wanneer u ervoor kiest om een bouwkundige keuring door ons te laten uitvoeren bent u verzekerd van kwaliteit, professionaliteit en een snelle afhandeling. 5 werkdagen na de bouwkundige keuring heeft u namelijk reeds de beschikking over onze uitgebreide adviezen.

Wanneer laat u welk pakket uitvoeren?

Bent u van plan om binnenkort een keuring te laten uitvoeren? Dan is het handig om een antwoord op de vraag te krijgen hoe werkt een bouwkundige keuring en daarnaast om te weten wanneer u welke van onze pakketten u het best laat uitvoeren. Kiest u voor het Brons pakket, dan zullen we alleen de belangrijkste zaken voor u bekijken. Dat pakket kost voor de gemiddelde woning €295. Dit pakket is net als de uitgebreidere pakketten geschikt voor de aanvraag van Nationale Hypotheek Garantie. Kiest u voor het Zilver pakket, dan krijgt u een uitgebreide rapportage van de staat van de woning. Dit pakket kost voor de gemiddelde woning €395. Tot slot hebben we ook nog het Goud pakket. Als u voor dit pakket kiest, krijgt u het meest uitgebreide rapport met hersteladviezen. Het Goud pakket kost u €475.