Heeft u een woning gevonden in Rotterdam of omgeving die u wilt u gaan kopen? Dan vraagt u zich waarschijnlijk af: ‘Hoe werkt een bouwkundige keuring in Rotterdam?’ Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring is namelijk belangrijk om inzicht te krijgen in de bouwtechnische staat van uw woning. Na het uitvoeren van de bouwkundige keuring ontvangt u een rapport met een heldere en duidelijke samenvatting. Op deze argumenten kunt u zich tijdens de onderhandelingen voor een woning op baseren. Hoe de keuring in zijn werk gaat, hangt af van welk pakket u uitkiest. Hieronder geven wij verdere uitleg over: ‘bouwkundige keuring in Rotterdam?’

Werkwijze bij het uitvoeren van een bouwkundige keuring

Voor het uitvoeren van bouwkundige keuringen maken wij gebruik van diverse soorten pakketten. Zo kunt u kiezen uit de bouwkundige keuring brons, zilver en goud. Bij al deze drie typen keuringen zijn er een aantal focuspunten waarop gelet wordt. Zo worden alle visueel waarneembare bouwkundige zaken meegenomen. Is de fundering nog in goede staat en is de draagconstructie nog wel veilig? Onze ervaren inspecteurs doen een grondige inspectie waarbij niets wordt overgeslagen. Ook worden onder andere de schoorstenen, tegels, raamkozijnen en de constructie van het dak aan een grondige inspectie onderworpen. Wilt u meer weten over: ‘Hoe werkt een bouwkundige keuring in Rotterdam?’ Neem gerust contact met ons op!

Hoe werkt een bouwkundige keuring bij installatietechnische punten?

Het antwoord op de vraag: ‘Hoe werkt een bouwkundige keuring in Rotterdam?’ is eigenlijk tweeledig. Hierboven is al beschreven hoe wij van Schippers Bouwconsult op de bouwtechnische punten letten. Daarnaast bekijken wij ook of alle installatietechnische onderdelen nog wel in orde zijn. Na verloop van tijd kan het bijvoorbeeld zo zijn dat de verwarming niet meer naar behoren werkt. Ook mankementen op het gebied van de elektrische installatie en de riolering kunnen er zomaar bij insluipen. Hier wordt tijdens het uitvoeren van een bouwkundige keuring kritisch naar gekeken. Daarbij worden het sanitair, waterleidingen en de staat van de keuken natuurlijk niet overgeslagen. Wilt u verzekerd zijn van kwaliteit, professionaliteit en snelheid? Vraag direct een keuring aan!

Bouwkundige keuring en pakket brons

Bij een bouwkundige keuring pakket ‘brons’ wordt er gelet op de hierboven beschreven punten. Zowel de bouwtechnische als installatietechnische onderdelen komen tijdens de keuring aan bod. Dit pakket is vooral bedoeld om meer inzicht te krijgen in de bouwkundige staat van uw woning. Bovendien is het erg handig om een bouwkundige keuring uit te voeren zodat u voorbereid het aankooptraject in gaat. Wilt u snel inzicht hebben in de staat van uw woning? Dan is ‘Pakket brons’ een goede keuze. Daarbij ontvangt u ook een rapport die voldoet aan de eisen voor de Nationale Hypotheek Garantie.

Hoe werkt een bouwkundige keuring met pakket zilver?

Het pakket ‘zilver’ is een meer uitgebreide keuring dan pakket ‘brons’. Er zitten diverse extra’s inbegrepen, zoals een fysieke kruipruimte inspectie. Daarnaast zal er ook een fysieke dak inspectie worden uitgevoerd. Ook worden ruimtes ingemeten en zitten vochtmetingen bij dit pakket inbegrepen. Dit maakt dat u goed voorbereid bent om een woning aan te kopen. In het rapport dat u na de keuring ontvangt, staan namelijk alle cruciale zaken op een rijtje die voor u van belang zijn. Heeft u hulp nodig bij het maken van een keuze tussen de verschillende pakketten? Hierbij adviseren wij u graag. Neem gerust contact met ons op!

Uitgebreide bouwkundige keuring met pakket ‘goud’

Wilt u een zeer uitgebreide bouwkundige keuring laten uitvoeren? Het pakket ‘goud’ is de meest uitgebreide vorm van een bouwkundige keuring. In dit pakket zitten uiteraard alle extra’s inbegrepen die ook bij het pakket ‘zilver’ van toepassing zijn. Daarbovenop zullen wij u advies geven over het optimaliseren van de bouwtechnische installaties. Andere werkzaamheden die wij voor u zullen uitvoeren zijn: een endoscopisch onderzoek, uitgebreid verbouwingsadvies en aankoopadvies. Wilt u uw energieverbruik verminderen? Ook hierover geven wij u gedegen advies wanneer u kiest voor dit pakket. Vraag direct vrijblijvend een offerte aan! 

Hoe bestel ik een bouwkundige keuring: de aanvraag

Heeft u een keuze kunnen maken tussen de verschillende pakketten? Dien dan een verzoek in om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Zodra wij uw aanvraag binnen hebben, krijgt u zo snel mogelijk een afspraakmogelijkheid toegestuurd. Wilt u zelf graag bij de inspectie aanwezig? Dat is uiteraard mogelijk. Vervolgens zullen wij de inspectie betrouwbaar en onafhankelijk uitvoeren. Daarna brengen wij een begrijpelijk advies uit. Dit geven wij vorm in een uitgebreid rapport die u binnen 5 werkdagen na de keuring ontvangt. Veel verzekeraars en banken stellen het tegenwoordig verplicht dat er een bouwkundige keuring is uitgevoerd. Onze rapporten zijn daarom ook geschikt voor de NHG.

Planning van een bouwkundige keuring

Het moment van aanvraag van een bouwkundige keuring kan op verschillende momenten relevant zijn. Wilt u een doordacht bod uitbrengen op een woning? Dan kunt u tijdens de bezichtigingen een bouwkundige keuring laten uitvoeren. Wanneer u geen bouwkundig rapport nodig heeft, is het ook mogelijk dat wij in plaats van een bouwkundige keuring een meeloopkeuring uitvoeren. Heeft u al een bod gedaan op een huis? Ook dan kan het handig zijn om in de tussentijd een bouwkundige keuring te laten doen. Hierdoor kunt u tijdens de onderhandelingen terugvallen op de argumenten die in het rapport zijn aangedragen. Een ander moment waarop u een bouwkundige keuring kunt inplannen, is tijdens het verkrijgen van financiering. Meer weten over de verschillende opties? Neem contact met ons op! 

Hoe werkt een bouwkundige keuring: de rapportage

De rapportage na de keuring is in duidelijke en begrijpelijke taal uitgeschreven. Zo kunt u zelf ook direct met het advies aan de slag. Wij proberen het rapport altijd zo snel mogelijk klaar te hebben. Heeft u het rapport sneller dan 5 werkdagen nodig? Wilt u bijvoorbeeld een bod doen op een huis? Vraag dan de spoedprocedure aan waardoor u binnen 1-3 werkdagen het rapport al in handen heeft. Wilt u meer weten over de mogelijkheden op dit gebied? Neem gerust contact met ons op!

Wenst u wél meer inzicht in de “in’s en out’s” van uw (toekomstige) woning, maar heeft u geen rapport nodig? Wij kunnen u ook van dienst zijn met een “meeloopkeuring” waarbij we u tijdens de bezichtiging mee nemen in de bouwkundige staat en de verwachtte (onderhouds- of herstel)kosten.