Heeft u na lang zoeken een woning gevonden die aan al uw wensen lijkt te voldoen, maar wilt u zeker weten dat er geen verborgen gebreken zijn? Laat dan onze bouwkundige inspecteurs een bouwkundige keuring (ook wel bouwinspectie / technische keuring huis) uitvoeren voordat u het koopt. Hiermee krijgt u namelijk inzicht in de eventuele herstelkosten van uw woning en weet u waar u rekening mee kunt houden. Maar hoe werkt een bouwkundige keuring? Onze bouwinspecteur geeft u heldere, onafhankelijke en duidelijke inzichten in de staat van de woning waarin u geïnteresseerd bent. Om u alvast een indruk te geven hoe een bouwkundige keuring eruitziet geven wij hieronder antwoord op de vraag: ‘Hoe werkt een Bouwkundige keuring?’. Wilt u graag meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op!

Aanvragen van bouwkundige keuring

Direct nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen gaat onze afdeling planning daar zo snel mogelijk mee aan de slag. Zij zullen dan een afspraak inplannen voor de inspectie van de woning en de bouwkundige keuring. Vervolgens sturen wij de afgesproken datum en het tijdstip per e-mail naar u toe. Als u dat wilt kunt u zelf bij de inspectie voor de bouwkundige keuring aanwezig zijn, maar dat is niet noodzakelijk. Of er nu wel of niet bij aanwezig bent, de inspectie vindt altijd op een onafhankelijke en eerlijke wijze plaats. Daarbij waarschuwt onze bouwkundige u voor eventuele gebreken en tekortkomingen aan de woning. Bij Schippers Bouwconsult BV bent u verzekerd van kwaliteit, professionaliteit en snelheid. 5 werkdagen nadat de keuring is uitgevoerd ontvangt u een uitgebreid rapport. Dit kunt u gebruiken om een sterkere onderhandelingspositie te hebben bij zowel de aan- als de verkoop van een huis.

Wijze van rapporteren tijdens keuring

Het doel van de keuring is om op een onafhankelijke manier vast te stellen wat de staat van uw huis of bedrijfspand is. Wij zullen in het rapport opschrijven welke eventuele gebreken of tekortkomingen wij hebben opgemerkt. Wist u dat het tegenwoordig zelf een eis is van banken, in verband met de NHG, en verzekeraars zijn dat er een bouwkundige keuring wordt uitgevoerd? Onze NHG bouwkundig rapport is hier bij uitstek voor geschikt. De rapportage maakt vervolgens duidelijk wat u nu en in de toekomst aan onderhoudskosten kunt verwachten. Hierdoor krijgt u dus een beeld van het gehele kostenplaatje. Wilt u dit ook helder voor ogen hebben? Vraag gelijk een bouwkundige keuring aan!

Focuspunten van onze ervaren inspecteurs

Bij een keuring wordt er op verschillende elementen gelet door onze ervaren inspecteurs. Zo worden alle visueel waarneembare bouwkundige en installatietechnische zaken onderzocht. Zij zullen bepalen of de fundering nog in orde is en of de draagconstructie veilig is. Ook wordt de dakconstructie, schoorstenen, trappen, tegelwerk en kozijnen aan een grondige inspectie onderworpen. Daarnaast wordt er bekeken of er waarneembare asbestverdachte materialen zichtbaar zijn. Wilt u meer weten over welke bouwtechnische onderdelen worden meegenomen tijdens de keuring of wilt u meer informatie over hoe een bouwkundige keuring in zijn werk gaat? Neem gerust contact met ons op!

Installatietechnische focuspunten tijdens een keuring

Naast de bouwtechnische focuspunten wordt er ook gekeken of alle installatietechnische onderdelen van de woning nog in orde zijn. Werkt de verwarming nog wel naar behoren? Wat is de visuele staat van de elektrische installatie en van de riolering? Zomaar een aantal punten waar op gelet wordt tijdens een keuring. Uiteraard wordt er ook gekeken naar het sanitair, de waterleidingen en de conditie van de keuken. Wilt u meer weten over wat de mogelijkheden zijn als u een bouwtechnische keuring laat uitvoeren? Neem dan contact met ons op! 

Hoe werkt een bouwkundige keuring brons?

Wat hierboven is beschreven gaat over hoe een bouwkundige keuring in zijn algemeenheid wordt uitgevoerd. Op basis van het pakket dat u uitkiest kunnen er diverse andere inspecties worden toegevoegd. Kies het pakket brons als u inzicht wilt verkrijgen in de bouwkundige staat van uw woning en goed voorbereid het aankooptraject in wilt gaan of kijk naar de mogelijkheid tot een aankoopkeuring. Dit is de meest eenvoudige en goedkope keuring die wij aanbieden, en voldoet als u snel inzicht wilt hebben. Het rapport dat u ontvangt is tevens geschikt wanneer u Nationale Hypotheek Garantie wilt afsluiten.

Hoe werkt een bouwkundige keuring zilver?

Bij een bouwkundige keuring zilver worden er meer aspecten meegenomen dan bij de bouwkundige keuring brons. Zo worden er fysieke kruipruimte-inspectie en een fysieke dakinspectie uitgevoerd. Daarnaast worden de ruimtes ingemeten en worden er vochtmetingen gedaan om vochtproblemen te signaleren. Met deze keuring bent u grondig voorbereid om een aankooptraject in te gaan. Daarnaast komt u alle cruciale zaken te weten die van belang zijn voor de woning die u wilt gaan kopen. Wilt u meer weten over hoe een bouwkundige keuring werkt binnen de verschillende pakketten? Neem contact met ons op! 

Hoe werkt de bouwkundige keuring goud?

Onze bouwkundige keuring goud is de meest uitgebreide keuring die wij aanbieden. Dit rapport is uitermate geschikt wanneer u bezig bent met de prijsonderhandelingen voor een woning. Bovenop alle inspecties die ook bij het pakket zilver worden uitgevoerd, zullen wij een verbeteradvies uitbrengen over bouwtechnische installaties. Verder zullen wij een zogeheten endoscopisch onderzoek uitvoeren en geven wij uitgebreid verbouwings- en aankoopadvies. Bovendien krijgt u een gedegen advies over het verminderen van uw energiegebruik. Vraag vrijblijvend een offerte aan of vraag ons naar de mogelijkheden voor een dergelijke bouwinspectie.

Rapport na de keuring

Vijf werkdagen nadat wij de keuring hebben uitgevoerd ontvangt u het rapport waarin onze bevindingen in duidelijke en begrijpelijke taal staan uitgeschreven. Na de bouwkundige keuring heeft u alle benodigde informatie. Heeft het rapport van de bouwkundige keuring sneller nodig, bijvoorbeeld in verband met het doen van een bod op een huis? Maak dan gebruik van onze spoedprocedure waarbij u het rapport al binnen 3 werkdagen na de dag van inspectie of binnen 1 werkdag na de dag van de inspectie kunt verwachten. Wilt u meer weten over deze optie en de kosten die hieraan verbonden zitten? Neem dan contact met ons op!

Wenst u wél meer inzicht in de “in’s en out’s” van uw (toekomstige) woning, maar heeft u geen rapport nodig? Wij kunnen u ook van dienst zijn met een “meeloopkeuring” waarbij we u tijdens de bezichtiging mee nemen in de bouwkundige staat en de verwachtte (onderhouds- of herstel)kosten.