banner

Wat is een meeloop-keuring?

Een bouwkundige meeloop-keuring is een normale bouwkundige keuring zonder bouwkundig rapport.

Het is immers een visuele bouwkundige inspectie van de woning gericht op de staat van onderhoud en de bouwkundige kwaliteit van de woning. Bij aankoop van een woning is een meeloop-keuring een perfect middel wanneer u bijvoorbeeld een (tweede) bezichtiging gaat doen, voorafgaand aan een eventueel bod op de woning.

  • Inzicht in de feitelijke kwaliteit van de woning
  • Rationele beschouwing van uw woonwensen versus de huidige staat van de woning
  • Mogelijkheden van de woning en valkuilen bij de woning (staat van onderhoud, directe en toekomstige onderhoudskosten)
  • Mondelinge samenvatting bevindingen

Hoe werkt een meeloop-keuring?

Om te beginnen is een meeloop-keuring exact zoals een normale bouwkundige keuring. Immers alle onderdelen welke tijdens een normale bouwkundige keuring worden beoordeelt worden tevens tijdens een meeloop-keuring beoordeelt.

Daarnaast worden tevens alle metingen uitgevoerd (behoudens de inmetingen van ruimten). Het enige verschil is, u ontvangt geen schriftelijke rapportage. Tijdens de bouwkundige meeloop-keuring verteld de inspecteur u direct al zijn bevindingen. Wat de tekortkomingen zijn. Hoe de tekortkomingen moeten worden opgelost, en wat de herstelkosten zijn.

U kunt ook meerdere woningen bezichtigen met een van onze adviseurs. Vraag naar de mogelijkheden en het scherpe (aangepaste) tarief bij enkele bezichtigingen in een dagdeel!

Meeloopkeuring

Werkwijze

Tijdens de meeloopkeuring informeert de deskundige en gekwalificeerde adviseur van Schippers Bouwconsult BV u over specifieke aandachtspunten en voorziet hij u van advies. Daarnaast kan hij in een persoonlijk gesprek ingaan op bouwkundige zaken en mogelijke vragen.

Zo krijgt u een goed algemeen beeld van de woning, uw mogelijke (verbouw)plannen en aanverwante kosten en investeringen in relatie tot de huidige staat van de woning. Daarnaast ontvangt u een samenvatting van onze bevindingen. Schippers Bouwconsult is volledig onafhankelijk en objectief.

Goed om vooraf te weten:
Alleen aspecten die met het oog waarneembaar zijn, worden meegenomen. Onze inspecteur kan geen zaken demonteren, verwijderen of beschadigen om eventuele niet-zichtbare gebreken te constateren.
Indien tijdens een inspectie blijkt dat bepaalde objecten en/of gedeelten daarvan zeer moeilijk en/of niet zonder gevaar bereikbaar zijn kunnen wij deze objecten en/of gedeelten daarvan niet inspecteren.

Woning kopen: u sluit nooit alle risico’s uit

Een woning kopen kost u veel geld en is bovendien toch altijd een deal met een bepaald risico. Dat risico sluit u nooit helemaal uit. Tijdens de meeloopkeuring woning van Schippers Bouwconsult wordt onthouden wat op dat moment zichtbaar is. Er wordt dus niet gericht gezocht naar eventuele gebreken. Dat betekent dat de kans op verborgen gebreken ook na het laten uitvoeren van een bouwkundig rapport aanwezig is. Dat risico blijft altijd bestaan.

De woonwensen afgezet tegen de staat van de woning

Tijdens een bouwtechnische meeloopkeuring wordt vaak gekeken naar de woonwensen en de staat van de woning en in hoeverre die twee met elkaar overeenkomen. Getracht wordt de eventuele valkuilen van een woning in beeld te krijgen en een schatting te maken van de kosten die u eventueel aan achterstallig onderhoud kwijt bent als u de woning besluit te kopen.

Hoe werkt het bouwkundig onderzoek?

Paar extra ogen die kijken naar de staat van de woning
Nadat er na de bouwkundige meeloopkeuring een mondelinge samenvatting van het geconstateerde is gegeven, is het aan u of u voldoende overtuigd bent van de kwaliteit van de woning. Een dergelijke keuring kan nooit kwaad. Het zijn toch weer een paar ogen extra die naar de woning kijken. Een dergelijke keuring kost inderdaad geld, een woning kopen die in allesbehalve goede staat is kan u nog veel meer geld kosten.

Kosten

De kosten van een meeloopkeuring bedragen € 195,- inclusief BTW.

De kosten voor de meeloopkeuring zijn onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar in het jaar van transactie. De kosten zijn namelijk gerelateerd aan het verkrijgen van de woning.

Indien u na de keuring tóch een bouwkundig rapport nodig heeft, bijvoorbeeld ten behoeve van het verkrijgen van financiering of ten behoeve van onderhandelingen dan kunt u deze alsnog afnemen. Wij verstrekken u, indien u dit vooraf met ons overlegt, dan een kortingscode welke u recht geeft op een korting van € 65,= op het tarief van de bouwkundige keuring incl. rapport.

*=het hier vermeldde tarief geldt voor objecten met een inhoud van maximaal 500 m3 (voor objecten met een inhoud van meer dan 500m3 kunnen wij u, op aanvraag, een scherpe aanbieding doen toekomen)

Beoordeling

Viavia hoorde ik over Schippers Bouwconsult toen heb ik de site bekeken. De site ziet er keurig uit, waarna ik besloot een afspraak in te plannen voor een meeloop keuring. Ik wilde graag direct weten wat er in de woning speelde en had daarbij tevens een mooie mogelijkheid om nogmaals een bezoek aan de woning te koppelen, omdat ik die natuurlijk graag nog eens wilde zien. Dhr. Schippers werkt puntsgewijs, rustig en geeft heldere begrijpelijke antwoorden ook als je vragen hebt over aankoopbegeleding heeft dhr verstand van zaken. (Roland)

Meeloop keuring

Welk Meeloop-keuring pakket heeft u nodig?