banner

Wat is taxatie huis?

Een taxatie is een waardebepaling van een object door een onafhankelijke taxateur. Vaak wordt een taxatierapport huis door een bank of andere financieringsinstelling vereist om een hypotheek op een object te kunnen verstrekken. Niet alleen u, maar ook de bankinstelling wil namelijk graag weten wat de taxatiewaarde woning is. Uw huis laten taxeren is daarom zeer belangrijk voor uw nieuwe woning. Ook kunt u natuurlijk een huis taxeren, voordat u het biedingsproces op een woning gaat aanvangen, eerst een woning laten taxeren. Door een taxatie huis of taxatie woning weet u heel goed wat de woning waarop u uw oog heeft laten vallen waard is.

Binnen 5-7 werkdagen na inspectie wordt het taxatieproces door een van onze taxateurs afgerond. Ook is het mogelijk het taxatierapport woning met spoed bij ons aan te vragen.

De taxatiekosten huis zijn onafhankelijk van de waarde of grootte van het object. Zo heeft u na uw huis taxatie niet een onverwachte hoge rekening. De taxatiekosten woning staan in onze webwinkel en deze prijs is ALL-IN. Uw huis laten taxeren hoeft dus niet duur te zijn! Onze vakkundige taxateurs zijn landelijk gevestigd en kunnen zo bijna overal uw huis taxeren. Het taxeren huis of taxeren woning kan ook in combinatie met een van onze andere diensten. Zo kan u uw woning taxeren en gelijk een bouwkundig onderzoek laten uitvoeren.

  • Volledig onafhankelijk
  • NHG geschikt
  • Rapport 5 werkdagen na dag inspectie
  • Kostenramingen herstel direct en op termijn
  • Hersteladviezen duidelijk en in begrijpelijke taal

Huis taxeren? Combineer een woningtaxatie met een bouwkundig onderzoek

Wanneer u bijvoorbeeld een woningtaxatie combineert met een bouwkundig onderzoek heeft u een volledig inzicht in de waarde en staat van het object. Let op! Een bouwkundige keuring en een taxatie zijn twee individuele diensten die u beide apart in opdracht dient te verstrekken. Op onze website vind je ook meer informatie over taxatiekosten.

Kijk niet verder en laat ons uw woning taxeren!

We bieden naast de taxatie van een woning ook andere diensten. Kijk eens op:
– Bouwkundig advies
– Bouwschade
– Opleveringskeuring
– Bouwkundige Keuring of Bouwtechnische Keuring
– Kruipruimte inspectie
– Schade expertise
– Contra expertise waterschade of Contra expertise brandschade

Ik ga bestellen
taxatie-bouwkundige-keuring-schippers-bouwconsult

Hoe werkt het?

Schippers Bouwconsult BV heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken van problemen in woningen, bedrijfspanden, etc. Hiervoor beschikken wij over deskundige medewerkers, ruime ervaring en de modernste meetinstrumenten. Het geven van bouwkundig advies is één van onze specialisaties.

Goed om vooraf te weten:
Alleen aspecten die met het oog waarneembaar zijn, worden meegenomen. Onze inspecteur kan geen zaken demonteren, verwijderen of beschadigen om eventuele niet-zichtbare gebreken te constateren.
De levertermijn van het taxatierapport gaat in na uitvoering van de inspectie en na ontvangst van alle opgevraagde technische gegevens. Wij zijn daarin veelal afhankelijk van de reactiesnelheid van de desbetreffende verkoopmakelaar.

Arbeidsomstandigheden
Voor alle inspecties is een droge en minimaal vrije kruiphoogte van 0,50 meter vereist. De kruipruimte dient daarnaast zonder gevaar toegankelijk te zijn. Wanneer u als opdrachtgever niet aanwezig bent bij de inspectie zal alleen de directe omgeving van het kruipluik worden geïnspecteerd.
Daken, goten en overstekken tot een maximale hoogte van ca. 2,5 meter (1 verdiepingshoogte) worden geïnspecteerd, indien veilig bereikbaar met een ladder van maximaal 3,5 meter (werkende hoogte 2,5 meter). Hoger gelegen elementen worden uitsluitend geïnspecteerd met door opdrachtgever beschikbaar gesteld veilig
Indien tijdens een inspectie blijkt dat bepaalde objecten en/of gedeelten daarvan zeer moeilijk en/of niet zonder gevaar bereikbaar zijn kunnen wij deze objecten en/of gedeelten daarvan niet inspecteren.

Kosten

Vanaf begin 2014 levert Schippers Bouwconsult BV u alleen nog maar gevalideerde taxatie-rapporten. U kunt kiezen voor NWWI, TVI of Taxateurs Unie (TU) validatie. De validatiekosten verschillen per validatie-instituut en komen bovenop het taxatie tarief. Neem een kijkje op de desbetreffende websites om een keuze te maken.

De kosten voor een taxatie bedragen nu 550,00 EUR incl. 21 % BTW. De kosten voor validatie zijn opgenomen in dit tarief.

Ook de toeslagen voor NWWI, TVI en TU validatie vallen bij ons binnen het tarief, dit is uitzonderlijk omdat wij wel de volledige kosten die we hier benoemen moeten afdragen aan de validatie-instituten. Daardoor heeft u dus nog meer voordeel.

Daarnaast hebben wij een service waarbij levering van de rapportage binnen 5-7 werkdagen na de dag van de inspectie gegarandeerd is.

Beoordeling

Goede kwaliteit welke de verwachtingen ten gevolge van de scherpe prijs overtreft. (Raymond v.d. Goes)

Welk bouwkundig keuring pakket heeft u nodig?