Zakelijke dienstverlening

Schippers Bouwconsult is uw partner voor bouwkundig projectmanagement en directievoering. Schippers Bouwconsult BV is opgericht in 1999 door ing. Johan Schippers. Met een flink aantal jaar ervaring als bouwkundige en een stevige HTS Bouwkunde opleiding aangevuld met diverse cursussen op zak, bent u bij hem aan het juiste adres. Sinds jaar en dag werkt Johan Schippers als projectmanager, adviseur en inspecteur op bouwkundige projecten. Sinds 1999 is Schippers Bouwconsult BV aardig gegroeid. Inmiddels zijn we doorgegroeid naar een omvang van 4 man, allen met gedegen kennis, opleiding en vele jaren ervaring. Schippers Bouwconsult BV werkt in heel Nederland.

projectiemanagement en directievoering

Door de jarenlange staat van dienst en gedegen opleidingen brengen wij uw project tot een goed einde. U kunt op ons vertrouwen bij projecten in de woning- en utiliteitsbouw. Wij hebben jaren lange ervaring opgedaan met restauratie, renovatie en nieuwbouw. Voor bouwkundig advies, meerjaren onderhoud planningen (MJOP’s), bouwmanagement, toezicht en/of directievoering kunt u ons altijd bellen. Kortom, zoekt u een kundige en betrouwbare partner voor uw bouwkundige uitdagingen? Neem dan contact op!

Voorbeeldprojecten:

Periode: aug. 2011 – juli 2012

 

Projectomschrijving:

COFELY GDF-SUEZ (Brussel) had het onderhoudscontract op de site van de European Space Agency (ESA-ESTEC) in Noordwijk geacquireerd uit een tender. Binnen een periode van 9 maanden moest een goed functionerend team neergezet worden ten behoeve van de contract- en ad-hoc werkzaamheden.

Hierbij heb ik het team diverse malen ge-fine-tuned en daarmee een besparing van ongeveer €80.000 per jaar bereikt. Ik heb hierbij ingeschreven op 5 Design & Build tenders voor projecten binnen ESA-Estec waarvan er 3 zijn geacquireerd met een totale aanvullende opdrachtsom van ongeveer € 950.000.

Periode: 2007 – 2010

 

Projectomschrijving:

Binnen 3 jaar, en op uitzonderlijk hoge snelheid, moest de Postbank uit het straatbeeld verdwijnen en ING hiervoor in de plaats komen. Dit hield in dat Postbank locaties, ING bank locaties en nieuwe winkelruimten in het nieuwe concept moesten worden omgezet: een “bankwinkel“ van ING, de roll-out van deze nieuwe formule moest op 250 plekken over heel Nederland plaatsvinden. Gelijktijdig ben ik als Senior Projectleider betrokken geweest bij de inpandige verbouwing en de inhuizing van het nieuwe hoofdkantoor van ING aan de Bijlmerdreef te Amsterdam (gebouw Acanthus) (60.000 m2 BVO).

Periode: 2006 – 2007

 

Projectomschrijving:

Voor dit project werd een nieuw deel aan een bestaande school gebouwd. Daarnaast was er ook een renovatie aan het bestaande gebouw. Dit alles werd uitgevoerd in een korte tijd, waarbij de school uitvoerig in gebruik was. Hierbij fungeerde ik als directievoerder en intermediair tussen de opdrachtgever, architect en de aannemer in een “vastgelopen” bouwtraject.

Periode: 2006

 

Projectomschrijving:

Bij dit project moest er een uitbouw van een woonwarenhuis met een zeer strakke planning en een opleveringsverplichting naar de aannemer gerealiseerd worden. Tijdens de bouwwerkzaamheden was de winkel in gebruik. Hierbij fungeerde ik als troubleshooter en intermediair tussen de bouwdirectie en de aannemer. Tijdens dit project was al een aannemer van het werk gestuurd en als klap op de vuurpijl bleken er in het verleden vele bouwfouten gemaakt te zijn.

Periode: 2003-2004

 

Projectomschrijving:

Voor dit project, begeleide ik de schoolbesturen bij de huisvesting- en onderhoudsbudget aanvragen. Verder ontwikkelde ik het huisvestingsbeleid en stelde ik onderhoudsbegroting planmatig op. Daarnaast stelde ik de onderhoud planning samen.