Bouwkundige keuring huis met Bouwkundig Rapport

Bouwkundige keuring? Landelijke dekking met vast tarief!

Rapportage binnen 3 werkdagen       •    Gratis asbestinventarisatie    •    NHG geschikt

Heeft u na lang zoeken de woning gevonden die aan uw wensen voldoet? Zoekt u een bouwtechnische keuring woning? Laat dan een bouwkundige inspecteur een bouwkundige keuring (ook wel bouwinspectie / technische keuring huis) uitvoeren, voordat u het koopt. Een bouwinspectie van Schippers Bouwconsult BV geeft u een helder, onafhankelijk en duidelijk inzicht in de huidige staat van de woning waarin u geïnteresseerd bent.

direct bestellen »

Wanneer bouwtechnische keuring huis?

Wanneer laat u een bouwtechnische keuring uitvoeren? Of wanneer een bouwkundige keuring woning uitvoeren? Een bouwkundige inspectie, ook wel aangeduid als bouwkundig onderzoek, inclusief ons bouwtechnische rapport binnen 72 uur na de dag van inspectie, kan op verschillende momenten plaatsvinden:

  • Tijdens de bezichtigingen: u voorkomt een miskoop of hoge onderhoudskosten;
  • Tijdens de onderhandelingen: een bouwkundig rapport kunt u inzetten;
  • Tijdens het verkrijgen van financiering: voor Nationale Hypotheek garantie of andere eis van de bank;
  • Als verkoper: u kunt profiteren van een versnelde verkoop.

Het bouwtechnische rapport, ook wel bouwkundig rapport woning genoemd, wordt nadat de bouwkundig keuring is uitgevoerd geschreven en opgeleverd. Schippers Bouwconsult is de specialist voor bouwkundige keuringen en bouwtechnische keuringen.

De rapportage bij bouwkundige inspectie woning

Tijdens een bouwtechnokeuring wordt de staat van het huis of bedrijfspand vastgesteld. Eventuele gebreken of tekortkomingen worden gerapporteerd in het bouwtechnisch rapport. Tegenwoordig kan het zelfs een eis van banken (in verband met NHG) en verzekeraars zijn dat een bouwkeuring wordt uitgevoerd. Onze rapporten zijn hiervoor geschikt. Ook kan het verstandig zijn gebruik te maken van een voorbehoud bouwkundige keuring bij het aanschaffen van een eigen woning. Wat bevat een eigen huis bouwtechnische keuring of bouwtechnokeuring? Naast het inzichtelijk maken van de huidige staat maakt de rapportage u duidelijk wat u nu, en in de toekomst, aan onderhoudskosten kunt verwachten.

Wat keuren we bij de bouwkundige keuring en bouwinspectie?

Tijdens een bouwkundige keuring eigen huis worden alle visueel waarneembare bouwkundige en installatietechnische zaken onderzocht. Hieronder vindt u een opsomming van bouwtechnische en installatietechnische onderdelen die tijdens de keuring worden bekeken.

Bouwtechnisch: Fundering, Draagconstructie, Kelder, Dakconstructie, Schoorstenen, Trappen, Tegelwerk, Kozijnen, Metselwerk, Schilderwerk, Hang- en sluitwerk, Kitwerk, Aanwezigheid visueel waarneembare asbestverdachte materialen

Installatietechnisch: Verwarming, Gasinstallatie, Visuele staat elektrische installatie, Visuele staat riolering, Sanitair, Waterleidingen, Keuken

Kosten bouwkundige keuring

Wat kost een bouwkundig rapport? Hoe snel opgeleverd?Wat kost een bouwkundige keuring huis?

Wij leveren gegarandeerd de rapportage binnen 72 uur (3 werkdagen) na de dag van de inspectie op. Indien u voor een spoedprocedure kiest garanderen wij zelfs levering van de rapportage binnen 24 uur (1 werkdag) na de dag van de inspectie!

Een veelgestelde vraag: zijn de kosten bouwtechnische keuring huis aftrekbaar? Dus is de bouwkundige keuring aftrekbaar? Ja, u kunt de kosten van de bouwkundige keuring bij de aanschaf van een woning aftrekken van de belasting. De kosten zijn dan volledig fiscaal aftrekbaar.

Let op! Ons scherpe tarief van €235,- geldt voor vrijwel alle Nederlandse woningen, maar gelimiteerd op een inhoud van maximaal 500 m3. Voor hele grote gebouwen (veelal zakelijk) met een grotere inhoud kunnen wij u, op aanvraag, een scherpe aanbieding doen toekomen.

Experts met 20+ jaar ervaring:

ing. Johan Schippers
ing. J.C.C. Schippers (johan@schippers-bouwconsult.nl), Sr. Bouwkundig Inspecteur, meer dan 20 jaar ervaring.

ing. J.C.C. Schippers

Sr. Bouwkundig Inspecteur met meer dan 25 jaar ervaring.

C. Nicolaes

Marcel van der Waard - bouwkundige
M.P. van der Waard  (marcel@schippers-bouwconsult.nl). Marcel is Sr. Bouwkundig Inspecteur met meer dan 25 jaar ervaring.

M.P. van der Waard

ir. Pieter Kloprogge - bouwkundige
ir. P.C. Kloprogge (pieter@schippers-bouwconsult.nl). Pieter is Sr. Bouwkundig Inspecteur met meer dan 30 jaar ervaring.

ir. P.C. Kloprogge

450+ uitstekende beoordelingen

trusted shop badge

NIEUW: Rapport binnen een dag!

Normaal sturen we de rapportage binnen 3 werkdagen na inspectie, maar we bieden nu voor €380,- een spoedlevering binnen één dag.

bestel met spoed »

Combi-korting: Keuring + taxatie!

Wil je echt alles weten over je toekomstige woning?

bestel keuring + taxatie »